Wie zijn wij

THOMPSON

Belgische fietsen aan scherpe prijzen.
Thompson is een Belgisch familiebedrijf opgericht door Hector De Smet in 1921 in de stad Geraardsbergen, thuis van de “Muur van Geraardsbergen” welke uiteraard bekend is uit de Ronde Van Vlaanderen. Na oprichting startte Thompson direct met volledige productie in huis, van ontwerp tot en met frames lassen, lakken en assembleren. De Thompson filosofie werd zeer snel duidelijk voor het publiek, namelijk “Een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs”.

Na meer dan 90 jaar in de branche en 4 generaties later blijft deze ideologieuiteraard ongewijzigd! Vandaag de    dag heeft Thompson een volledig gamma fietsen met de productie van mountainbikes, cross-,sport-, race-,    stadsfietsen en de laatste toevoeging aan het gamma is uiteraard de electrisch aangedreven fietsen.

Bekende wielrenners zoals onder andere “Ijzeren” Briek Schotte en Roger De Cock hebben grote zeges behaald op een Thompson fiets! Briek Schotte heeft zijn eerste Ronde Van Vlaanderen gewonnen in 1942. Roger De Cock won zowel de Ronde Van Vlaanderen in 1952 als de Ronde Van België in 1954 op een Thompson fiets. In een interview later in het leven van de kampioen Roger zei hij “De Thompson waar ik in ’54 op reed was de beste fiets uit mijn carrière”.

Kwaliteitsfietsen uit Belgie

Daarvoor zorgen een 20-tal werknemers die zich dagelijks inzetten om uw fiets die met de hand en grootste zorg geassembleerd   wordt in onze montagehallen, aan u in perfecte staat te leveren en dit via ons uitgebreid dealers-netwerk van ongeveer 250   dealers. Dit gebeurt allemaal in Lessines, waar onze magazijnen en montagehal gevestigd zijn op een oppervlakte van +/- 3500   vierkante meter.

Be Creative kleuropties:
Het Thompson “Be Creative” systeem geeft de particulier de mogelijkheid zijn eigen kleurstelling te ontwerpen! Alle carbon frames worden in huis gelakt met de grootste zorg, dit geeft ons de mogelijkheid om iets extra te doen voor de consument.
Via een simpele configurator op de website (of als app op de tablet of smartphone) kan men zijn eigen   persoonlijke fiets samen stellen. Als kers op de taart kan men zijn fiets “signeren” door zijn naam op het frame te   zetten. Het Be Creative systeem is volledig inbegrepen in de prijs van de fiets, er wordt dus geen opleg gevraagd! Mits alle   onderdelen op voorraad zijn bedraagt denormale leveringstermein ongeveer 2-3 weken.

De perfecte service en naverkoopdienst

Niettegenstaande de sublieme kwaliteit van onze fietsen blijft een goed en deskundig onderhoud van uw fiets noodzakelijk. Daarvoor moet je bij een vakman zijn. Bij de Thompson-dealer kun je niet alleen terecht voor de complete collectie fietsen maar ook voor een persoonlijk advies en perfecte service.

Jubileum 100 jaar:

In 2011 heeft Thompson zijn 90ste verjaardag gevierd en is ondertussen aan het uitkijken naar het 100 jarig jubileum in 2021!!

 
Wij houden ons het recht voor prijzen en samenstellingen van onze fietsen ten alle tijde zonder voorafgaand bericht te wijzigen. De vermelde prijzen zijn richtprijzen en dus niet bindend.